Omniblender i Lohas - poredjenje

U ponudi poluprofesionalnih blendera, osim JTC Omniblend blendera od skora se pojavio i LOHAS blender by Lifeenergy u sličnom cenovnom rangu; Hajde da vidimo u čemu su tačno sličnosti i razlike ova dva modela, tačku po tačku, poredjenje karakteristika i performansi.

  • Oba modela blendera, i JTC TM 800 i LOHAS blender dolaze sa BPA free posudom od 2 l, i plastičnim poklopcem iz dva dela, sa otvorom za centralni pritiskivač, štap - naravno, BPA free štap za mešanje unutar posude blendera je deo kompleta.
  • JTC Omniblender ima standardni set oštrih noževa u posudi, dok LOHAS blender dolazi sa kompletom japanskih noževa od SUS 301 čelika sa titanijumskim oštricama, i nudi kućnim korisnicima garanciju na noževe od godinu dana.
  • Sigurnost u radu - oba blendera poseduju kvalitetni ležaj i automatski prekidač koji štiti motor od pregrevanja, dok LOHAS ima i senzor postavljene posude i zaptivku noža za učestalu, profesionalnu upotrebu.
  • JTC Omniblender ima digitalnu komandnu tablu, sa tasterima za nisku, srednju i visoku brzinu obrtaja, kao i vremenske tastere za dužinu obrade, što je naročito pogodno za Juice barove gde jedna osoba priprema smoothie i služi goste, jer može da uključi odredjenu dužinu obrade i da se udalji od blendera (posluži goste); Oba modela imaju na prednjoj strani On/Off prekidač kao i prekidač za pulse obradu, dok LOHAS ima potenciometar za finu ručnu regulaciju brzine obrade, što je idealno za kućne korisnike koji zahtevaju fino podešavanje brzine obrade za različite recepte.
  • Snaga motora: JTC Omniblender 950 W uz maximalnu brzinu obrtaja od 38000 obrtaja u minuti, dok LOHAS raspolaže motorom snage čak 2200 W (3 konjske snage) dakle rame uz rame sa vrhunskim profesionalnim modelima i brzinu obrtaja od 35000 obrta u minuti, uz nivo buke od max. 88 dB, što ga zaista čini jednim od tiših blendera u odnsou na veliku snagu motora.
  • Garancija na motor: JTC Omniblend 5 godina, LOHAS by Lifeenergy čak 7 godina garancije na motor za kućne korisnike.
  • Oba blendera dolaze uz poklon vrećicu za filtriranje biljnih mleka, uz Omniblender dobijate e-knjžicu recepata "Smoothie Revolucija" dok LOHAS  ima poklon štampanu knjižicu recepata "I boje su važne"
  • Omniblender  je dostupan u beloj, crnoj i boji vina, dok je LOHAS blender dostupan u srebrnoj i tamnosivoj boji.
  • Cena: JTC Omniblender - 30400 din je konačno dostupan za poručivanje sa lagera; LOHAS by Lifeenergy - 34000 din, dostupan je za poručivanje odmah, isporuka je iz magacina Uvoznika u Beogradu.

To bi bio kratak pregled karakteristika oba blendera i poredjenje performanski, nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da uradimo i uporedni test u radu oba modela :)