Pitali ste nas...

Najčešće postavljana pitanja i odgovori -  ažururaćemo redovno u skladu sa svim nedoumicama koje možete imati :)

 • Uredjaj je prestao da radi!!! šta sada da preduzmem???

Ako je uredjaj prestao da radi a pre toga je normalno radio, i držali ste se uputsva za upotrebu, sa svojim garantnim listom koji Vam je bio zapakovan u kutiji zajedno sa uredjajem, a na kojem je upisan datum kada vam je uredjaj isporučen, javite se ovlašćenom servisu na telefon 011/340 96 96 i objasnite im o čemu se radi i kako je nastupio kvar.

 •  Da li možete u nekoliko rečenica da mi ukažete na to šta je to što Vegavita blender razlikuje od drugih uređaja renomiranih proizvođača (Gorenje, Bosch, Philips ...)? 

Brend Vegavita razvijen je u Srbiji i regionu sa gamom proizvoda koji imaju odličan odnos kvalitet/cena sa namerom da se zadovolje potrebe korisnika koji žele poluprofesionalne kuhinjske uredjaje. Visokoefikasni blenderi namenjeni su zahtevnim korisnicima i sposobni su za komplikovane zadatke kakvi su pravljenje kremastih namaza od orašastih plodova, biljnih mleka, kašastih sokova.....Opremljeni su zaštitom od pregorevanja motora i štapom za pritiskanje namirnica na noževe blendera u toku obrade. Uredjaji brendova koji navodite su klasični mali kuhinjski aparati isto tako dobri ali nisu prilagodjeni za ovakvu upotrebu jer mogu da pregore usled operećenja.

 • Izuzev snage, koje su ključne razlike između modela VBL-767 i VBL-800?

VBL 767 ima potenciometar za kontrolu brzine dok model VBL 800 ima digitalne komande na kućištu

 • Da li posude blendera mogu da se peru u mašini za pranje posuđa? Do koje temperature?

Posude blendere se ne paru u mašini sa sudje. U posudu ulijete toplu vodu, jednu kap sredstva za pranje, postavite na bazu blendera i uključite obradu na najjveću brzinu par trenutaka, zatim isperete.

 • Tragajući za blenderom, čini mi se da sam u nekom momentu video da ovaj uređaj može da se vidi u Čortanovcima. Da li je ovo moguće i kako da zakažemo termin?

Prodavnica Vegavita.rs već duže vreme funkcioniše isključivo kao on line prodavnica - to znači, da sve savete od Olivere možete dobiti na Viber (Srbija) 63 310584, slanjem poruke preko forme na sajtu ili email-a. Nažalost, više nismo u mogućnosti da radimo i praktične prezentacije proizvoda u Čortanovcima.

 • Blender nije dovoljno efikasan - ne mogu da napravim veliku količinu gustog namaza??

Posudu blendera ne treba da prepunite sadržajem kako bi obrada bila efikasna; Najbolje je da uvek radite sa oko jednom trećinom sadržaja u posudi blendera za izvrsne rezultate obrade, i uvek uz dodavanje tečnosti - vode ili ulja, u zavisnosti od recepture za pripremu koju sledite. Orašaste plodove i semenke možete da obradjujete i na suvo, bez tečnosti, kako biste dobili sveže brašno. Za zahtevne obrade gustih namaza i veće količine (poput spravljanja Humus-a, BabaGanuš namaza od plavog patlidžana) preporuka je da koristite multipraktik uredjaje sa S noževima jer su prilagodjni za ovakvu obradu samom konstrukcijom posude i oblika noževa.

 • Da li mogu u posudu blendera da sipam vrelu vodu sa skuvanim povrćem i da pripremim potaž?

Ne, posuda blendera nije prilagodjena za ključalu vodu - u ovakvim situacijama može se desiti da bokal procuri, i da tečnost dospe do motora, što će momentalno izazvati kvar uređaja. Za ovakve namene najbolje je da koristite štapni mikser koji možete direktno da uronite u šerpu u kojoj se kuva jelo.

 • Kako da samostalno promenim/skinem nožiće u posudi blendera?

Ne činite to!!!! Izletanje nožića pri velikim brzinama rada blendera može da izazove ozbiljne povrede! Ako su se nožići u vašoj posudi istupeli, možete ih zameniti u ovlašćenom servisu; Ukoliko se zaglavio komad namirnice koju obradjujete u toku rada, za efikasno oslobadjanje nožića možete pritisnuti "pulse" dugme za brzi okret noževa u suprotnom smeru.

 • U čemu je razlika izmedju sokovnika Vegavita VSL 150 w i Vegavita VSJ 240 AC i zašto kupiti skuplji model?

Model VSL 150 w je osnovni model sokovnika za hladno ceđenje po veoma povoljnoj ceni, i iskustveno se pokazao kao veoma dobar za ceđenje svežih plodova aronije. Ima garanciju od dve godine na motor na od godinu dana na ostale delove, ali od njega ne možete očekivati vrhunske rezultate ceđenja sokova kao kod modela skupljih brendova koji koštaju nekoliko puta skuplje - dakle možete očekivati da sok ne bude idealno bistar kao i da za ceđenje zeleniša bude potrebna i po koja šargarepa kako bi se efikasno iscedio zeleniš i pšenična/ječmena trava.

Model VSJ 240 AC je pravi porodični sokovnik sa širokim otvorom za ubacivanje namirnica, ima garanciju od 5 godina na motor i godinu dana na ostale delove, dolazi u kompeltu sa tri sita  - za sok, kašasti sok - smoothie i sitom za pravljenje sladoleda - tečnih smrznutih poslastica. Preporuka je da sokovnike ipak, pretežno koristite za ceđenje sokova kako bi se svrdlo sačuvalo od mikrooštećenja. Blender je kuhinjski uredjaj koji obavlja različite poslove kao spravljanje biljnih mleka (vrećicu za filtriranje biljnih mleka svakako dobijate na poklon uz kupovinu), kremastih namaza i poslastica.

 • Moj Vegavita sokovnik ne radi, motor se ne uključuje!

Pre svega, proverite na svom vertikalnom sokovniku da li je poklopac ispravno namešten, jer vertikalni sokovnici Vegavita za hladno ceđenje imaju takvo konstruktivno rešenje da se strujni kontakt ostvaruje tek po ispravnom - bezbednom zatvaranju poklopca sokovnika. Ukoliko niste postavili poklopac sokovnika ispravno, ili se na poklopcu zalomio plastični deo koji omogućava ispravno zatvaranje (obično se čuje jedno "klik" prilikom leganja poklopca na mesto) motor se neće startovati.

 • Gledao sam na internet-u video kako sokovnici za hladno ceđenje prave i ulje ukoliko se sipaju semenke u otvor za namirnice. Da li mogu da pravim sa svojim sokovnikom i hladnoceđena ulja?

Sipanje semenki u otvor sokovnika izazvaće kvar i oštećenja svrdla koje je esencijalno važno za dobijanje kvalitetnog soka. Pojedini horizontalni modeli skupljih brendova sokovnika (poput Omega i Angel modela) imaju poseban dodatak za ceđenje ulja iz semenki i orašsatih plodova kao i kokosa. Ti dodaci koštaju više nego kompletan Vegavita sokovnik. Ako želite da imate takvu opciju, potrebno je da nabavite  sokovnik koji ima takve mogućnosti, ili da (a što je najbolja preporuka) razmotrite nabavku uređaja za ceđenja ulja za kućne korisnike.

 • Ručni sokovnik Blauman je metalni, čitao sam da je za ceđenje pšenične trave pogodan isključivo plastični sokovnik?

Mišljenja oko materijala od koga treba da bude napravljen ručni sokovnik, plastike ili metala, su podeljena - sledite one preporuke za koje mislite da su najbolje i u skladu sa Vašim potrebama.

 • Destilovana voda nije za piće i štetna je za zdravlje zar ne?

Destilovana voda koja se dobija u kućnim destilatorima izuzetno je čista i pitka voda, demineralizova i oslobodjena nečistoća, ali pogodna za piće i pripremu napitaka. Naravno, mišljenja oko upotrebe destilovane vode su podeljena, pa tako je najbolje da sledite ona uputsva za koja smatrate da su ispravna.