Najčešće postavljana pitanja i odgovori -  ažururaćemo redovno u skladu sa svim nedoumicama koje možete imati :)

 • Uredjaj je prestao da radi!!! šta sada da preduzmem???

Ako je uredjaj prestao da radi a pre toga je normalno radio, i držali ste se uputsva za upotrebu, sa svojim garantnim listom koji Vam je bio zapakovan u kutiji zajedno sa uredjajem, a na kojem je upisan datum kada vam je uredjaj isporučen, javite se ovlašćenom servisu ili, u slučaju Lifeenergy proizvoda, otvoriti servisni tiket na web shop-u https://lifeenergy.rs

  • Da li posude blendera mogu da se peru u mašini za pranje posuđa? Do koje temperature?

  Posude blendere se ne peru u mašini sa sudje, kao ni delovi vertikalni sokovnika, jer se mogu oštetiti - vertikalni sokovnici imaju poklopac sa magnetnim kontaktom koji zatvara strujno kolo bez koga sokovnik neće pokrenuti motor, a koji može biti oštećen u mašini za sudove. U posudu blendera ulijete toplu vodu, jednu kap sredstva za pranje, postavite na bazu blendera i uključite obradu na najjveću brzinu par trenutaka, zatim isperete.

  • Tragajući za blenderom, čini mi se da sam u nekom momentu video da ovaj uređaj može da se vidi u Čortanovcima. Da li je ovo moguće i kako da zakažemo termin?

  Prodavnica Vegavita.rs već duže vreme funkcioniše isključivo kao on line prodavnica - to znači, da sve savete od Olivere možete dobiti na Viber (Srbija) 63 310584, slanjem poruke preko forme na sajtu ili email-a. Nažalost, više nismo u mogućnosti da radimo i praktične prezentacije proizvoda u Čortanovcima.

  • Blender nije dovoljno efikasan - ne mogu da napravim veliku količinu gustog namaza??

  Posudu blendera ne treba da prepunite sadržajem kako bi obrada bila efikasna; Najbolje je da uvek radite sa oko jednom trećinom sadržaja u posudi blendera za izvrsne rezultate obrade, i uvek uz dodavanje tečnosti - vode ili ulja, u zavisnosti od recepture za pripremu koju sledite. Orašaste plodove i semenke možete da obradjujete i na suvo, bez tečnosti, kako biste dobili sveže brašno. Za zahtevne obrade gustih namaza i veće količine (poput spravljanja Humus-a, BabaGanuš namaza od plavog patlidžana) preporuka je da koristite multipraktik uredjaje sa S noževima jer su prilagodjni za ovakvu obradu samom konstrukcijom posude i oblika noževa.

  • Da li mogu u posudu blendera da sipam vrelu vodu sa skuvanim povrćem i da pripremim potaž?

  Ne, posuda blendera nije prilagodjena za ključalu vodu - u ovakvim situacijama može se desiti da bokal procuri, i da tečnost dospe do motora, što će momentalno izazvati kvar uređaja. Za ovakve namene najbolje je da koristite štapni mikser koji možete direktno da uronite u šerpu u kojoj se kuva jelo.

  • Kako da samostalno promenim/skinem nožiće u posudi blendera?

  Ne činite to!!!! Izletanje nožića pri velikim brzinama rada blendera može da izazove ozbiljne povrede! Ako su se nožići u vašoj posudi istupeli, možete ih zameniti u ovlašćenom servisu; Ukoliko se zaglavio komad namirnice koju obradjujete u toku rada, za efikasno oslobadjanje nožića možete pritisnuti "pulse" dugme za brzi okret noževa u suprotnom smeru.

   • Moj Vegavita sokovnik ne radi, motor se ne uključuje!

   Pre svega, proverite na svom vertikalnom sokovniku da li je poklopac ispravno namešten, jer vertikalni sokovnici Vegavita za hladno ceđenje imaju takvo konstruktivno rešenje da se strujni kontakt ostvaruje tek po ispravnom - bezbednom zatvaranju poklopca sokovnika. Ukoliko niste postavili poklopac sokovnika ispravno, ili se na poklopcu zalomio plastični deo koji omogućava ispravno zatvaranje (obično se čuje jedno "klik" prilikom leganja poklopca na mesto) motor se neće startovati.

   • Gledao sam na internet-u video kako sokovnici za hladno ceđenje prave i ulje ukoliko se sipaju semenke u otvor za namirnice. Da li mogu da pravim sa svojim sokovnikom i hladnoceđena ulja?

   Sipanje semenki u otvor sokovnika izazvaće kvar i oštećenja svrdla koje je esencijalno važno za dobijanje kvalitetnog soka. Pojedini horizontalni modeli skupljih brendova sokovnika (poput Omega i Angel modela) imaju poseban dodatak za ceđenje ulja iz semenki i orašsatih plodova kao i kokosa. Ti dodaci koštaju više nego kompletan Vegavita sokovnik. Ako želite da imate takvu opciju, potrebno je da nabavite  sokovnik koji ima takve mogućnosti, ili da (a što je najbolja preporuka) razmotrite nabavku uređaja za ceđenja ulja za kućne korisnike.

    • Destilovana voda nije za piće i štetna je za zdravlje zar ne?

    Destilovana voda koja se dobija u kućnim destilatorima izuzetno je čista i pitka voda, demineralizova i oslobodjena nečistoća, ali pogodna za piće i pripremu napitaka. Naravno, mišljenja oko upotrebe destilovane vode su podeljena, pa tako je najbolje da sledite ona uputsva za koja smatrate da su ispravna.